DeBekkenfysiotherapeut DeKBF
© DeBekkenfysiotherapeut / DeKinderbekkenfysiotherapeut 2019
Klachtenprofiel
Klachtenprofiel Deze pagina is nog in bewerking. De bekkenbodemspieren steunen de organen in de buik en zijn nodig bij een goede beheersing van het poepen en plassen. Als de spieren te sterk of te zwak zijn dan is er verminderde controle wat tot klachten kan leiden. Deze klachten uiten zich in - plasproblemen (urineverlies, disfunctional voiding, onrustige blaas, vaak plassen, blaasontstekingen, bedplassen) - poepproblemen (ontlastingsverlies, obstipatie, verminderde eetlust, - niet naar de toilet willen gaan (angst / uitstelgedrag) - pijnklachten in bekkenregio (buikpijn samengaand met bovenstaande klachten) - bij oudere kinderen: problemen met vrijen of seksualiteit
...
Bekken en bekkenbodem
Vaak zijn plasproblemen gerelateerd aan het niet goed gebruiken van de bekkenbodemspieren. Soms als oorzaak en soms als gevolg van de plasproblemen.
Plasproblemen
De bekkenbodem geeft steun aan de endeldarm, dikke darm en het dunne darmstelsel. De darm is met en meter of 6 de grootste spier van ons lichaam.
Obstipatie
.....
Disfunctional voiding
Het bekken en bekkenbodemspieren geven steun aan de zachte organen in de buik. Verkeerd gebruik van spieren kan leiden tot klachten van de organen zoals de blaas of de darmen.